Volkswagen ville mer i rallycross-VM i Höljes

06/07/2014 by Zandra Björkholtz

Det blev ingen semifinal eller finalplats för Volkswagen Dealer Team KMS i rallycross-VM i Höljes. Inför rekordstor publik, 34.400 åskådare, fick Johan Kristoffersson och Ole Christian Veiby nöja sig med 20:e respektive 25:e plats. Redan kommande helg satsar teamet på revansch – i VM i Belgien.

Johan Kristoffersson fick en tuff start på tävlingen med elfel i sin Polo Supercar i de två inledande kvalomgångarna. Med åtgärdat fel var han snabbast på banan under söndagens warm up och det väckte förhoppningar inför de avslutande två omgångarna.

Men Kristoffersson hamnade i tuffa heat, slutade trea i båda och tiderna räckte inte för avancemang. Bara de tolv främsta avancerade till semifinal.

– Vårt utgångsläge var tufft inför dagen. När jag dessutom inte kom loss i någon av starterna, hamnade på efterkälken i stället och inte kom om förarna framför mig rann tiden iväg, konstaterade Kristoffersson.

 

Inte heller Ole Christian Veiby fick köra semifinal i Höljes. Han blev 21:a man totalt i sin VM-debut, en totalplacering som väl motsvarade hans insatser i de fyra kvalomgångarna.

– Inte helt som vi hade tänkt. Jag hade gärna kört semifinal här, eller helst även final. Speeden finns där, men allt annat ska klaffa också. Den här helgen hade vi otur och stolpe ut, sa den unge gutten.

 

Tommy Kristoffersson, chef för Volkswagen Dealer Team KMS, var givetvis besviken över att hans team inte lyckades leva upp till högt ställda förväntningar. Med närmare 300 gästar på egen läktare hade han hoppats på större framgångar.

– Men det är nära mellan himmel och helvete i den här branschen. Vi får ta med oss de bra sakerna från Höljes, som att vi hade bra speed i bilen, och fortsätta att utveckla vårt helt nya och unika koncept. Redan kommande helg åker vi till Belgien för att köra nästa deltävling i VM-kalender och förhoppningsvis kan vi få med oss ett bättre resultat där ifrån, säger han.

 

Rallycross-VM i Höljes vanns av Mattias Ekström före Andreas Bakkerud och Petter Solberg.

 

Resultat.

Rallycross-VM, Höljes, 5-6 juli.

Supercar.

1) Mattias Ekström, Sverige, Audi S1

2) Andreas Bakkerud, Norge, Ford Fiesta

3) Petter Solberg, Norge, Citroën DS3

8) Toomas Heikkinen, Finland, Volkswagen Polo

14) Anton Marklund, Sverige, Volkswagen Polo

20) Johan Kristoffersson, Sverige, Volkswagen Polo

21) Ole Christian Veiby, Norge, Volkswagen Polo