Tredje raka segern för Kristoffersson

18/08/2013 by Zandra Björkholtz

0 comments

Ny seger för Johan Kristoffersson i Supercars-klassen då den tredje deltävlingen i Rallycross SM avgjordes i helgen på Högstabanan strax söder om Stockholm.

Efter att de två SM-deltävlingarna i Strängnäs och Arvika avverkats och resulterat i samma segrare var naturligtvis Johan i sin mattsvarta VW Scirocco 4-Motion storfavorit till segern I Haninge. Men även om motståndet på hemmaplan är tunt så skall tävlingen genomförars och både material och förare prestera i en extremsport där man aldrig kan ta ut något i förskott. Helgen bjöd också på ett nyckfullt väder med ständigt växlande underlag.

-Regn och sol om vartannat, en tekniskt svår bana och en Mats Öhman i god form gjorde att det blev en kul tävling, summerar Johan Kristoffersson själv helgen. 

Med några tävlingars inkörning och inte minst det fina resultatet vid EM tävlingen i Höljes i ryggen bemästrar ändå nu Johan både bil och situationer på ett utmärkt sätt vilket gör honom till en svår nöt för konkurrenterna att knäcka. Även om helgen bjöd på både punktering och lite småstrul var det aldrig när det drog ihop sig till final någon tvekan om vart segern skulle gå.

-Jag fick en klockren start i finalen samtidigt som jag tror Öhman ryckte lite tidigt och fick ta om, efter det var det bara att hålla tempo och undvika punkteringar. Jag kunde till och med kosta på mig ett par publikfriande bredsladdar på slutvarvet, avslutar Johan.

Nästa tävling körs den 5 oktober då Götene MK bjuder in till SM final på Kinnekulle Ring.      

Foto: Christian Gustavsson
Text och bild för fritt nyttjande. 

 

För ytterligare information, kontakta:

 

Tommy Kristoffersson: 070-241 15 29

Johan Kristoffersson: 073-811 41 57

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.