Trea på fria träningen, bra start på helgen!

31/03/2012 by Per Andersson

0 comments

Efter att ha haft problem i börja av dagen med kraftiga vibrationer i den helt nya Audi RS5:an bytte teamet kardanaxel inför den andra fria träningen

 

Den fria träningen fungerade som Shakedown för teamet, som inte hunnit köra bilen på bana innan start. Som alltid med en helt nybyggda bilar fanns en hel del justeringar att göra, men efter att ha bytt kardan fick Johan ordentlig fart i sin Audi och överraskade alla med att sätta tredje snabbaste tid i det namnkunniga startfältet.

- Bilen är inte helt vibrationsfri än, men nu går den att köra, rapporterarar en nöjd Johan Kristoffersson från Italien.

Det går inte att dra för stora växlar på placeringen då vi inte vet om de andra tävlande testade olika inställningar eller körde för fullt. Helt klart är att teamet är oerhört nöjda med att ha fått bilen att fungera och att Johan lyckades sätta tredje tid.

Nu har teamet 2 timmar på sig att justera bilen innan säsongens första kval startar. Eftersom man inte har några tidigare jämförande varv att titta på i dataloggen så får Ingenjör Ronnie Bergström försöka hitta en snabb inställning på bilen baserat på Johans kommentarer efter körningen.

Kvalet följer du live kl 17:10 på http://superstars.perugiatiming.com/

Resultat andra fria träningen:
1. Larini, Mercedes AMG, 1.55.798
2. Liuzzi, Mercedes AMG, 1.56.403
3. Kristoffersson, Audi RS5, 1.56.466

 

 

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.