Succé debut på Monza

01/04/2012 by Per Andersson

0 comments

Efter en hektisk period av förberedelser inför Internationella V8 Superstars lyckades unge Johan Kristoffersson överraska alla med att sluta femma i det första loppet

Kristoffersson inledde helgen med att sätta en total tredjeplats på fria träningen. I kvalet krånglade transmissionen på den helt nybyggda bilen och med ett nödrop kunde Johan få ett enda tidsvarv som tog honom till 14:e startplats i race 1. I loppet stod Johan för en fantastisk prestation när han körde upp sig från 14:e till 5:e plats efter ett dramatiskt lopp. I slutet av loppet krigade Johan med förre F1 föraren Mika Salo och kunde till slut passera honom upp till femte plats efter en hård fight.

Med omvänd startordning i race 2 startade Johan Kristoffersson från 4:e plats, precis bakom sin stallkamrat Gianni Morbidelli. Tyvärr drabbades Johans Audi för ett tekniskt problem redan på första varvet och Kristoffersson tvingades bryta.

Teamet och Johan var trots problemen i race 2 oerhört nöjda med helgen och den framskjutna placeringen i race 1. Både bilen och föraren har visat att det finns en stor potential och det bådar gott inför fortsättningen av serien att farten finns i både Audi RS5:an och föraren. Uppståndelsen var stor i depån när Rookien Kristoffersson slog sig in bland de stora favoriterna i första racet. TV team och journalister flockade sig runt den gänglige Arvika pojken efter en imponerande körning i race 1.

 - ”Jag vill tacka teamet för en fantastisk insats att på kort tid få till en Superbil. Stort tack Audi Sport som gett mig chansen, tack Audi Sport Italien som supportat mig och vårt Svenska gäng som har arbetat dygnet runt den sista månaden för att vi skulle komma till start”
, säger en överlycklig Johan Kristoffersson från Italien.

Resultat Race 1

1. Max Pigolo (ITA), Jaguar
2. Andrea Larini (ITA), Mercedes AMG
3. Vitantonio Liuzzi (ITA), Mercedes AMG
4. Thomas Biaggi (ITA), BMW M3
5. Johan Kristoffersson (SWE), Audi RS5
6. Mika Salo (FIN), Maserati

 

Resultat Race 2

1. Vitantonio Liuzzi (ITA), Mercedes AMG
2. Max Pigolo (ITA), Jaguar
3. Francesco Sini (ITA), Cherolet
4. Thomas Biaggi (ITA), BMW M3
5. Gianni Morbidelli (ITA), Audi RS5
6. Nico Calddarola (ITA), Mercedes AMG

 

Ställningen i mästerskapet efter Monza

1. Max Pigolo, 39p
2. Vitantonio Liuzzi, 34p
3. Thomas Biaggi, 22p
4. Andrea Larini, 21p
5. Francesco Sini, 15p
6. Gianni Morbidelli, 14p
7. Nico Calddarola, 11p
8. Johan Kristoffersson, 10p
9. Mika Salo, 9p

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.