Stople ut i kvalet då en sammanstötning förstörde hjulinställningen

24/06/2011 by Per Andersson

0 comments

Regnet blev som väntat en avgörande faktor i kvalet. Johan Kristoffersson startade på regndäck, men efter att ha bytt till slicks förstördes möjligheterna till en topp placering i kvalet då Johan stötte samman med en medtävlare.


Johan förklarar för Tony vad som hände med styrningen

Kvalet blev precis lika dramatiskt som väntat. Johan började som flera andra på regndäck då det hällregnade precis före start. Banan som är 2,5 mil lång bjuder dock på alla tänkbara väderlekar på olika delar av banan och det visade sig direkt att det var tillräckligt torrt för att köra på slicks. Efter första varvet på regndäck gick Kristoffersson i depå och satte på slicks för att kunna sätta en bra tid. På utvarvet innan tidtagningen skulle Johan passera en långsammare medtävlare, men tyvärr vägrade han släppa förbi Johan och styrde in i KMS Porschens framhjul.

Sammanstötningen påverkade hjulinställningen så att det inte fanns några möjligheter att konkurrera med de snabbaste. Ratten satt på trekvart, bilen understyrde i högerkurvor och överstyrde i vänsterkurvor. Efter ytterligare ett varv valde Johan att gå i depå utan möjlighet till en framskjuten kvalplacering.

Nu väntar vi på startuppställningen i morgondagens race. Startfältet skall delas upp i tre olika grupper med individuell tidtagning, så med lite tur kan Johans 36:e plats i kvalet bli en kanonplats i startgrupp 2!

Kval resultat Porsche World Cup
1. Norbert Siedler (Österrike)
2. René Rast  (Tyskland)
3. Kuba Giermanziak (Polen)
18. Robin Rudholm
24. Daniel Haglöf
32. Oscar Palm
36. Johan Kristoffersson

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.