Siktar mot toppen på hemmaplan

27/05/2014 by Zandra Björkholtz

0 comments

Rallycross-SM på hemmaplan – då vill Volkswagen Dealer Team KMS nå pallen med båda sina bilar och förare i huvudklassen Supercar. – Självklart, säger teamchefen Tommy Kristoffersson inför torsdagens tävling på Westombanan i Arvika.

Johan Kristoffersson och Ole Christian Veiby var trea och fyra i premiären på Ring Knutstorp andra helgen i maj. När mästerskapet kommer till Arvika, där Volkswagen Dealer Team KMS har sin bas, är ambitionen att ta ytterligare ett kliv framåt. Och uppåt.

– Först och främst vill vi ge Johan och Ole Christian bilar som fungerar utan driftstörningar. Fixar vi det är jag säker på att båda tar sig till final. Väl där vill jag givetvis se båda bland de tre bästa efter målgång. Helst ska en utav dem stå allra överst på pallen under prisutdelningen, säger Tommy Kristoffersson. 

 

Till Knutstorp kom Volkswagen Dealer Team KMS med en nybyggd VW Polo och den Scirocco med vilken teamet inledde sin rallycrossatsning förra säsongen. Även om den andra Polon börjar bli klar väljer teamledningen att matcha Veiby i Sciroccon även i den här tävlingen.

– Det känns inte rättvist mot Ole Christian att sätta honom i en bil som han inte åkt i tidigare. Därför tycker vi det är bättre att han kör Sciroccon även i Arvika.

Bilen visade sig konkurrenskraftig på Ring Knutstorp och Veiby imponerade med tuff, beslutsam och smart körning, som var på vippen att ta honom hela vägen upp på pallen.

 

Johan Kristofferssons SM-premiär kantades av bekymmer i en Polo som precis hunnit bli klar till säsongens första deltävling.

– Det var en strulig premiärhelg och rent tekniskt hoppas jag på en mindre händelserik andra start, säger Johan med ett leende.

Tredjeplatsen på Ring Knutstorp var han nöjd med, men på Westombanan vill han bjuda hemmapubliken på mer.

– Målet är att vinna såklart. Det är det vi siktar på. Fungerar bara allt som det ska vet vi att vi har kapaciteten, säger han och tillägger:

– Det vore roligt för hela teamet med en riktigt stor framgång på hemmaplan. Killarna jobbade flat out med bilarna innan premiären och har kört vidare i samma tempo för att på Polon som vi vill ha den till den här tävlingen.

Arbetet med Polon har varit omfattande med många stora förändringar sedan Knutstorp. Bland annat har teamet jobbat mycket med bilens fjädring.

SM-premiären lockade tio bilar i SuperCar. I Arvika kommer ungefär lika många till start. Främsta utmanare till Johan Kristoffersson och Ole Christian Veiby blir troligtvis Sebastian Eriksson, som vann premiären, och Robin Larsson. Den sistnämnde slutade tvåa i Skåne och nådde samma placering i den gångna helgens VM-deltävling i England.

– Det var jätteroligt att det gick bra för Robin i VM. Det innebär att han har tempot som krävs på internationell toppnivå och blir därmed en bra värdemätare för oss, resonerar Johan Kristoffersson.

Årets andra SM-deltävling i rallycross bevakas av Sveriges Television och visas i ett halvtimmeslångt sammandrag i SVT1 kl 18.45-19.15 på torsdag kväll. Missa inte det. 

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.