Lyckad SM-premiär för Volkswagen Dealer Team KMS

10/05/2014 by Zandra Björkholtz

0 comments

Slutet gott, allting gott. Det blev final för Volkswagen Dealer Team KMS i SM-premiären i rallycross. Johan Kristoffersson lyckades bäst med en tredjeplats, placeringen före teamkompisen Ole Christian Veiby.

Trots en strulig inledning var det till slut Johan Kristoffersson som stod pall av Volkswagens tre förare i mästerskapspremiären i Skåne. Intensivt arbete med den nybyggda Polon gav till slut önskad effekt när Kristoffersson bjöd publiken på läcker rallycrossunderhållning från det sista startledet i finalen. Han satsade allt på yttern och kom ut ur den första kurvkombinationen som trea, en placering han höll hela vägen in i mål.

– Killarna har gjort ett fantastiskt jobb med bilen sedan i går och att det krånglade lite för mig både i den tredje kvalomgången och i semifinalen var mitt eget fel, sa Johan som på sin väg mot pallen bland annat hann med att tappa ratten (!) och transportera en däcktrave flera meter i semifinalens alternativspår.

Johan Kristoffersson är aldrig nöjd med att vara trea, men i premiären på Ring Knutstorp gratulerade han sina övermän, segrande Sebastian Eriksson och tvåan Robin Larsson, med ett ganska belåtet leende på läpparna.

 

Glad var även blott 17-årige Ole Christian Veiby, som i sin rallycrossdebut blev finalfyra i stenhård konkurrens. Veiby, som körde teamets Volkswagen Scirocco, visade både muskler och vassa armbågar när han vann en stenhård fight om fjärdeplatsen mot Tommy Rustad. I semifinalen duellerade han mot en annan landsman, Henning Solberg.

– Finalen var jäkligt bra, sa Veiby, tänkte ett tag och utbrast glatt:

– Jag är bäste norrman!

 

Tommy Kristoffersson, chef i Volkswagen Dealer Team KMS, summerade premiärhelgen i rallycross-SM så här:

– Vi var besvikna efter gårdagen, men i dag fick vi en hel del positiva svar. Det finns självklart mycket att jobba på, men vi har eftersökt en bil som är snabb i starten och vassa starter fick vi verkligen se från Johans sida i dag. Vi åker härifrån med ett bra facit och fortsätter nu test- och utvecklingsarbetet inför nästa deltävling i Arvika den 29 maj.

– Jag är imponerad av både Johan och Ole Christian. Som förare finns det inget mer frustrerande än att bilen strular och aldrig är sig lik från det ena heatet till det andra. Då är det lätt att misströsta. Och Ole Christian, som är 17 år, kommer hit med tio varvs förberedelser och kör till sig en fjärdeplats! Det är fantastiskt!

 

 

Resultat.

Rallycross-SM, RallyX, Ring Knutstorp 9-10 maj.

Supercar.

Final.

1) Sebastian Eriksson, Hagfors MK, Ford Fiesta

2) Robin Larsson, Skene MS, Audi A1

3) Johan Kristoffersson, MK Team Westom, Volkswagen Polo

4) Ole Christian Veiby, Norge, Volkswagen Polo

5) Tommy Rustad, Norge, Colvo C30 (bröt)

6) Per-Gunnar Andersson, Årjängs MK, Volkswagen Polo (bröt)

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.