Porsche World Cup på Nürburgring

22/06/2011 by Per Andersson

0 comments

Efter succé helgen i Göteborg har teamet hunnit fira segern tillsammans med Porsche 60-år, servat bilen och byggt om den till Nürburgring specifikation.

Teamet finns sedan i tisdags på plats på Nürburgring och förbereder sig inför helgens spännande tävling, då 112 st Porsche 911 GT3-cup bilar står på startlinjen från Carrera Cup Tyskland, Italien, Frankrike, England och Porsche Mobil 1 Supercup. Tävlingen som ingår i Carrera Cup är upplagd som två tävlingar i en, där resultatlistan kommer att redovisas både i Skandinaviska cupen och totalt bland samtliga Porsche World Cup förare. 

Johan Kristoffersson, som dominerade senaste tävlingen i Göteborg och gick upp i delad mästerskapsledning är på plats i Tyskland och förbereder sig inför Porsche Carrera World Cup.

- ”Tävlingen är årets stora upplevelse med 200 000 åskådare och världens bästa Porsche förare på startlinjen. Redan nu, fyra dagar innan tävling, är det massor av folk på plats”, berättar Johan

- ”Det kommer att bli en svår uppgift att konkurrera om totalsegern. Jag siktar framförallt på att matcha mina ”vanliga” konkurrenter i Carrera Cup och på att få med mig så många poäng som möjligt till mästerskapet, men samtidigt blir det väldigt spännande att mäta sig med internationellt motstånd. Det finns många ”Nürburgring specialister” och lokala duktiga förare som känner banan väl. En vanlig Svensk racing bana mäter upp till 3km medan banan på Nürburgring är hela 25km lång och kräver massor av rutin för att kunna köra ”flat out” runt hela banan”, säger Kristoffersson.

Tävlingen börjar med en timme fri träning under torsdagen. På fredag körs det oerhört viktiga kvalet över en timme. Med så många Porsche bilar på startlinjen kommer fältet att delas upp i två start grupper och kvalet blir avgörande i vilken startgrupp man startar.

- ”Banan är riskabel att köra om på, i vissa partier går det 270km/h och det är lätt att göra ett litet misstag som kan få dramatiska konsekvenser. Det känns bra att jag nyligen har kört utbildning, test och tävling här på ringen”, säger Carrera Cup ledande Johan Kristoffersson.

Tidsschema Porsche Carrera World Cup

Torsdag – 23/6
18.00 – 19.00 – Fri träning

Fredag – 24/6
15.25 – 16.25 – Kvalificering

Lördag
10.30 – 11.30 – Gridshow
11.20 – 12.35 – Race – 6 varv

 

TV-tablå – Porsche Carrera World Cup

Lördag – 25/6
10.45 – 12.00 – Eurosport 1
21.15 – 22.45 – Viasat Motor

Torsdag – 7/7
21.00 – 22.00 – Viasat Motor

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.