Kristoffersson laddar för ny succé

20/04/2012 by Per Andersson

0 comments

Han gjorde succé med en sensationell femteplats i det första heatet i premiären på Monza. Nu väntar nästa deltävling i internationella toppserien Superstars för Johan Kristoffersson. 22 april kör värmlänningen sin Audi RS5 på ännu en klassisk racerbanan i Italien, Autodromo di Imola i provinsen Bologna.

Vem är Johan Kristoffersson? Det frågade sig många nyfiket efter att den 23-årige värmlänningen först varit trea på den fria träningen och därefter kört upp sig från 14:e till femte plats i Superstarspremiären på Monza den 1 april.

– Efter det var det en och annan italiensk journalist som undrade vad jag var för pajsare, flinar Kristoffersson, som säger så här om sin insats i premiären:

– Den var okey med tanke på att jag aldrig kört Monza tidigare och att det var min första tävling i den här bilen. Men 14:e plats i kvalet var jag inte nöjd med och självklart heller inte att jag tvingades bryta det andra loppet med växellådshaveri. Jag vill vinna varje race jag kör.

 

Två nya chanser till bra resultat får Kristoffersson på Imola kommande helg. Där avgörs årets andra deltävling i Superstars vars startfält i år innehåller en handfull förare med F1-meriter. En av den, italienaren Gianni Morbidelli, har Kristoffersson till och med som kollega i Audi Sport Italia.

– Självklart respekterar jag de killarna, men i racen tänker jag inte på vilka förare tävlar mot. Ännu så länge känner jag knappt igen bilarna de sitter i. Att jag körde om Mika Salo på min väg mot femteplatsen i premiären hade jag inte en aning om förrän jag kom hem till Sverige och såg tävlingen på TV.

 

Imola blir ytterligare en ny bekantskap för Kristoffersson.

– Banan är svår, kurvigare och mer kuperad än Monza vilket jag tror kommer att passa vår fyrhjulsdriva Audi bra. Jag hoppas att vi bland annat ska ha en fördel av mindre däckslitage än våra tvåhjulsdrivna konkurrenter.

Kristofferssons förhoppningar inför den andra deltävlingen är i första hand att bilen ska fungera prickfritt under hela helgen. Gör den det har han goda möjligheter till att upprepa succén från Monza.

Lätt räknar han emellertid inte med att det blir. Långt därifrån.

– Det är så mycket som ska fungera för att nå bra resultat. Allt – banorna, språket, bilen, teamet, tävlingsupplägget – är nytt och gör det här till en stor, inspirerande utmaning.

Johan behöver emellertid inte känna sig ensam i den främmande värld som Superstars ännu så länge är för honom. Pappa Tommy finns på plats liksom ingenjören Ronnie Bergström samt ett par mekaniker från Kristoffersson Motorsport.

– Det är givetvis en stor trygghet att ha med sig alla hemifrån, men det krävs ändå att man har tjockt pannben för att lyckas fokusera på rätt saker i samband med tävlingarna.

 

……………………………………………………….

 

Följ Kristoffersson i TV och via Internet 

Motors TV, som ingår i Canal Digitalutbudet, sänder enligt följande från Superstars på Imola söndagen den 22 april:

 

Kl 19.00: Race 1.
Kl 21.15: Race 2. 

Ni kan även följa tävlingen via Superstars hemsida på nätet: www.superstars.it

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.