Kristoffersson kvalsnabbast av biogasförarna

06/07/2012 by Zandra Björkholtz

0 comments

Mästerskapsledande Johan Kristoffersson lyckades bäst av biogasförarna i kvalet till STCC-deltävlingen på Mantorp Park. Kristoffersson inleder lördagens race från andra och tredje startruta. – Vi hade hoppats på bättre, men det är inte i kvalet utan i loppen poängen fördelas, säger Tommy Kristoffersson, teamchef i Volkswagen Team Biogas.

Besvikelsen bland biogasförarna gick inte att ta miste på efter fredagens kval på banan i Östergötland. Mantorp Park passar Volkswagen Scirocco-bilarna bra, men i fredagens kval var Chevrolet snäppet bättre. Rickard Rydell och Michel Nykjaer, tvåa och trea i STCC-tabellen, erövrade var sin poleplats. Johan Kristoffersson, Volkswagen Team Biogas, slutade tvåa och trea.

– Självklart hade jag hoppats på att kunna ta pole i båda racen, men Rydell och Nykjaer var snabbare i dag. Vi får ta nya tag i racen i morgon, konstaterade en dämpad Kristoffersson, som bara var 14 hundradelar respektive 36 tusendelar från snabbaste tid i de olika kvalomgångarna.

Kristofferssons teamkompis, spanjoren Jordi Gené, var sjua i båda kvalen medan Johan Stureson och Patrik Olsson i IPS Team Biogas var något bättre. Stureson var sexa och fyra, Olsson femma och sexa.

– Vi hoppades att vi skulle vara starkare, men konkurrensen är tuff, sa Tommy Kristoffersson, som kunde konstatera att Chevroletbilarna framförallt var starka i den första sektorn på Mantorp Park.

Q1, kval till lördagens första race
1) Rickard Rydell, Chevrolet Cruze, 1.20,734
2) Johan Kristoffersson, Volkswagen Scirocco, + 0,147
3) Tomas Engström, Honda Civic, + 0,169
4) Michel Nykjaer, Chevrolet Cruze, + 0,285
5) Patrik Olsson, Volkswagen Scirocco, + 0,551
6) Johan Stureson, Volkswagen Scirocco, + 0,593
7) Jordi Gené, Volkswagen Scirocco, + 0,616

Q2, kval till lördagens andra race
1) Michel Nykjaer, Chevrolet Cruze, 1.20,681
2) Rickard Rydell, Chevrolet Cruze, + 0,025
3) Johan Kristoffersson, Volkswagen Scirocco, + 0,036
4) Johan Stureson, Volkswagen Scirocco, 0,218
5) Tomas Engström, Honda Civic, + 0,218
6) Patrik Olsson, Volkswagen Scirocco, + 0,338
7) Jordi Gené, Volkswagen Scirocco, + 0,635

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.