Kristoffersson kör Scania i Superstars

01/04/2013 by Per Andersson

0 comments

Johan Kristoffersson kommer mycket överraskande till start med en Scania 720 i årets Superstars. Det är första gången en lastbilstillverkare tar upp kampen mot bilar i en internationell serie.

Scania projektet kommer med all säkerhet att bli ett vinnarkoncept tack vare användandet av b o p (ballance of performance). B o p innebär i korthet att man justerar prestanda efter hästkrafter kontra vikt.
I det Italienska Superstars reglementet som utgår från att tävlingsfordonet skall ha en V8 är det mesta fritt förutom säkerhetsdetaljer som skyddsbur, brandsläckningssystem, stol och säkerhetsbälte.

-Vi har lusläst reglementet och hittat ett kryphål, det fanns ingenting som hindrade oss från att köra en Scania 720. Idén fick vi när vi sökte efter optimalt utnyttjande av b o p, meddelar KMS racingingenjör Ronnie Bergström.

Premiären går redan kommande helg, 7 April på Monza banan utanför Milano. Nyheten beräknas väcka stor uppmärksamhet och förberedelserna av lite udda art är redan igång. Arrangören byter t.ex. i dagarna till en högre port i en av pit boxarna för att Scania lastbilen skall på plats, man tillverkar en ny rulle för att mäta ridehigh, ny våg införskaffas och man rekryterar extra långa gridgirls för att matcha den höga lastbilen.  

Omställningen från bil till lastbil är däremot inget som oroar Johan Kristoffersson

-Jag har absolut inga omställningsproblem det bevisade jag redan förra året med inhopp i flertalet bilar och koncept. Jag åker till Monza med stora förhoppningar och räknar med vinst, under många år har jag kört teamets lastbilar till tävlingarna och vet vilken enorm prestanda Scaniabilarna har, rapporterar en förväntansfull Johan Kristoffersson.

Vi har utan framgång sökt förra årets utmanare om mästerskapstiteln Tonio Liuzzi för en kommentar.
 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.