Johan Kristoffersson segrade på Nürburgring!

25/06/2011 by Per Andersson

0 comments

Segrare i Skandinaviska cupen och 25:a totalt blev facit efter en som väntat dramatisk tävling på Nürburgring. Det regnade ordentligt och allt höll sånär på att sluta redan på första varvet då Johan körde helt utan sikt på startrakan.

 
Årets femte seger för Johan Kristoffersson i Carrera Cup!

När startgruppen formerade sig strax innan  start immade Johans Porsche igen totalt i vattendimman efter alla bilar som sprutade upp vatten.

Johan hade missat att sätta på kupefläkten och när starten gick blev det karamobolage och Johan körde i blindo och stötte samman med en medtävlare.

- "Jag försökte sträcka mig efter strömbrytaren till kupefläkten på startrakan, men innan jag fick igång den trodde jag att racet skulle ta slut. Jag såg absolut ingenting och det var bilar överallt", berättar Johan.

- "Jag lyckades få igång den, men strax därefter kom nästa "hickup" då instrumentpanelen varnade för Waterlevel. Bilen visade inga tecken på att bli varm så jag fortsatte, men trodde hela tiden att det snart skulle ta slut. Kylaren klarade sig, trts ordentliga skador fram och bilen höll ända till mål. Jag försökte tidigt hitta ett tempo där jag inte tog för mycket risker, men jag hade ingen aning om hur jag låg till förrän jag kom in i mål och såg hela teamet stå jublande med sträckta armar! En overklig känsla att vinna tävlingen här, detta är något av det största jag gjort hittills", säger en överlycklig segrare.

Ensam i ledning i mästerskapet!
Nu leder Johan Kristoffersson Carrera Cup då serien tar ett litet sommaruppehåll.

- "Det känns grymt bra att ta sommaruppehåll i ledningen, nu kan vi fokusera på att hitta de små förbättringarna som behövs för att fortsätta lika bra under återstoden av säsongen", säger en nöjd mästerskapsledare.

 glatt
Teamet som leder mästerskapet efter en suverän första halva av säsongen!

Resultat Porsche World Cup Scandinavia
1. Johan Kristoffersson (25:a totalt i Porsche World Cup)
2. Robin Rudholm (30)
3. Oscar Palm (37)
4. Mattias Ståhlknapp (44)
5. Lars-Bertil Rantzow (48)
6. Roar Lindland (50)
7. Philip Forsman (51)
8. Patrik Skoog (52)
9. Daniel Haglöf (54)
10. Matte Karlsson (65)

 

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.