Johan kvalar för Phoenix teamet till Bathurst 12h

07/02/2013 by Per Andersson

0 comments

Johan Kristoffersson har fått äran att köra det sista viktiga kvalet för Phoenix teamet inför helgens tävling.

 

Phoenix teamet som med start nr 1 på bilen är regerande mästare i tävlingen kommer med en helt ny förarbesättning i år. Schweizaren Harold Primat och Svenskarna Andreas Simonsen och Johan Kristoffersson gör alla sin debut på den klassiska banan i Sydney, men med bra uppbacking från Audi och minutiösa förberedelser så hoppas man kunna sluta på en framskjuten placering även i år. 

Harold Primat, 37 år, tävlar i vanliga fall i LMP1 bilar (Le mans racers), tävlade förra året i WEC (VM för långlopp) och vann bl.a. tävlingen i Shanghai. 

Andreas Simonsen, 23 år, har mest erfarenhet i teamet av GT3 bilen. Andreas har det senaste året tävlat med Audi R8LMS i Tyska ADAC GT Masters serien med bl.a. tredjeplatser i Dubai och Nuruburgring som bästa resultat.

Johan Kristoffersson, 24 år, som inte tidigare tävlat med bilen har ändå testat Audi R8 vid ett par tillfällen. Under dagens team möte valde teamet ut Johan till den som skall köra sista kvalet för teamet. 

Idag har hela teamet tränat depåstopp inkl förarbyte. På 35 sekunder skall bilen tankas, fyra nya  hjul skall på och ny förare skall in i bilen. Det har också varit genomgång av all teknik med radio, displayer, mm.

Johans första pass på banan är imorgon kl 11.00, alltså kl 01.00 torsdag natt hemma i Sverige. Johan kommer också att vara den som skall kvala bilen, han kör ensam det sista kvalpasset på lördag eftermiddag, då är det ”på riktigt” kan man säga.


Johan har fått sin snygga Audi overall levererad idag. 

Nu håller vi tummarna för Johan och resten av teamet under detta stora äventyr i 40 graders värme...

Följ tävlingen på: http://www.bathurst12hour.com.au/

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.