En hård dag på jobbet för hela Audi teamet slutade med matlagning...

27/10/2012 by Per Andersson

0 comments

Vi förstod redan före start att det skulle bli svårt att hänga med här, men vi har inte hängt med över huvud taget, berättar Johan Kristoffersson efter dagens kval på Autodrome Pergusa.

 

Trots att Kristoffersson var den klart snabbaste Audi bilen på banan räckte det inte till. Distanserad med närmare 4,5 sekunder slutade Johan Kristoffersson P14 i kvalet på årets sista tävlingshelg i Superstars. Ultrasnabba Autodrome Pergusa gynnar de motorstarkare bilarna och  tyvärr passar inte bilen alls in på den här bantypen. Banan är i princip en ovalbana runt en sjö där man lagt in chikaner på några ställen för att begränsa farten. Audi RS5:an passar perfekt på mer tekniskt krävande banor, men här dominerar de motorstarkare Mercedes, Jaguar och Chevrolet bilarna. 

För att behålla farten måste förarna köra så rakt som möjligt över chikanernas banmarkering och det är lätt att markeringarna slår sönder fjädringen på bilen. Johans Audi kollegor, Morbidelli och Schöffler körde båda sönder fjädringen på sina bilar i försök att hitta ett snabbare varv. Kristoffersson lyckades genomföra kvalet utan att förstöra bilen, men Johan får starta från 14:e rutan och kan inte göra mycket åt konkurrenterna i första racet. Nu står hoppet till att huvudkonkurrenterna Liuzzi och Biaggi inte heller lyckas. På kvalet slutade de 7:a respektive 5:a.

Efter kvalet arrangerade Superstars en Creps tävling. Johan, Liuzzi och Biaggi fick laga mat och bedömmas av konkurrenterna.. Enligt förre F1 föraren Fittipaldi var Johans kreation godast, så där slutade Kristoffersson P1!


P1 i kocktävlingen för Johan Kristoffersson!

Resultat kval:

1. Raffaele Giammaria, Mercedes 1.42,589
2. Massimo Pigoli, Jaguar +0.569 
3. Simone Iacone, Chevrolet +0.973
5. Thomas Biagi, BMW +.1.326
7. Vintantonio Liuzzi, Mercedes +1.767
14 Johan Kristoffersson, Audi. +4.529

 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.