Belgien nästa för Johan och Ole Christian

10/07/2014 by Zandra Björkholtz

Höljes ena helgen, Mettet i Belgien nästa. Rallycrossäsongen går på högvarv för förarna i Volkswagen Dealer Team KMS. VM-deltävlingen på hemmaplan blev inte vad teamet hade hoppats på. Nu laddar man för revansch och hoppas på bättre utdelning i på belgisk mark.

Det är på Circuit Jules Tacheny i Mettet årets sjätte VM-deltävling i rallycross ska avgöras. Banan har inte figurerat i de här sammanhangen tidigare och är ny för de flesta förarna i det över 30 bilar stora startfältet i huvudklassen Supercar.

 

Volkswagen Dealer Team KMS, som i första hand koncentrera sig på SM, hade höga förhoppningar inför VM-starten på hemmaplan förra helgen. Driftstörningar satte käppar i hjulet för Johan Kristoffersson och till semifinal nådde inte heller Ole Christian Veiby, som debuterade i de här sammanhangen.

 

– Men vi har kommit över den största besvikelsen, har utvärderat vad som gick fel och laddar nu med gott mod inför tävlingen i Belgien. Till den tar vi bland annat med oss det positiva faktum att vi var riktigt bra med på varvtiderna i Höljes. I tävlingen i Mettet kommer vi dessutom till start med flera nya komponenter på bilen som vi tror mycket på, säger teamchefen Tommy Kristoffersson.

 

För Volkswagen Dealer Team KMS är 2014 i första hand ett utvecklingsår. Det hindrar självklart inte att man har höga ambitioner med sina inhopp i VM.

 

– I första hand vill vi få bilarna att fungera utan bekymmer under hela tävlingen. Lyckas vi med det vet vi att vi är konkurrenskraftiga med både Johan och Ole Christian, säger Kristoffersson.

 

Det andra svenska Volkswagenteamet i rallycrosstoppen, Marklund Motorsport, åker till Belgien med tre VW Polo. Jämte de ordinarie förarna Toomas Heikkinen och Anton Marklund kommer nämligen för detta toppföraren i rally, belgaren Francois Duval, till start.