BAUHAUS i samarbete med Volkswagen Dealer Team KMS

08/05/2014 by Zandra Björkholtz

0 comments

Nu startar SM-säsongen i rallycross för huvudklassen Supercar. Första deltävlingen i RallyX avgörs på Ring Knutstorp i Skåne 9-10 maj. Dit kommer Volkswagen Dealer Team KMS med två bilar, två superladdade förare och nya samarbetspartnern BAUHAUS. – Det känns verkligen inspirerande att inleda den här treårssatsningen med en stark partner som BAUHAUS vid vår sida, säger teamchefen Tommy Kristoffersson.

 

Actionsporten rallycross växer mest av alla motorsportgrenar just nu. VM är redan efter premiären i Portugal en succé. SM har alla förutsättningar att också bli det. STCC AB har tagit på sig arrangörskapet och kommer att samköra RallyX med elitklasserna i svensk racing. Det innebär bland annat mycket TV-tid. Tävlingarna kommer att direktsändas i SVT Play och sammanfattas i magasin i SVT.

 

Volkswagen Dealer Team KMS backas upp av de svenska Volkswagen-återförsäljarna och satsar fullt ut på huvudklassen Supercar i det nya mästerskapet. Teamet, som startade i liten skala redan förra året, har till den här säsongen byggt nya bilar och engagerat unge norrmannen Ole Christian Veiby, 17 år, som förare jämte Johan Kristoffersson, 25 år.

Kristoffersson och Veiby kommer att tävla i var sin fyrhjulsdriven VW Polo.

– Vi har konstruerat och byggt bilarna helt efter de tankar och idéer vi och våra tekniska samarbetspartners haft. Det har varit ett omfattande och tidskrävande arbete och i stället för att göra avkall på något i byggprocessen har vi valt att koncentrera oss på att få en bil klar till premiären i Skåne, säger teamchefen Tommy Kristoffersson.

Polon kommer Johan Kristoffersson att köra. Ole Christian Veiby inleder säsongen i den VW Scirocco Kristoffersson var snubblande nära att styra hela vägen till final i fjolårets EM-deltävling i Höljes.

 

– Det är med spänning, förväntan och ödmjukhet vi ser fram emot årets säsong, den första i en treårig satsning. Vi kommer till start med starka förare och bilar och hoppas självklart på stora framgångar i ett startfält som verkligen håller hög klass. RallyX har alla förutsättningar att bli både spektakulärt och nyskapande, en höjdare för team, samarbetspartners, publik och media, säger Tommy Kristoffersson.

 

Jämte Volkswagen Dealer Team kommer även Marklund Motorsport till SM-premiären i en VW Polo.

 

– Volkswagen har ökat sitt engagemang i rallycross globalt eftersom det är en publikvänlig sport på stark frammarsch. Därför ser vi extra mycket fram emot säsongen här i Sverige och tror och hoppas på ett spännande mästerskap med två team som har starkt stöd hos den svenska Volkswagen-organisationen och våra handlare. Det är också mycket positivt att BAUHAUS nu valt att gå in som partner till Volkswagen Dealer Team KMS, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen Sverige.

 

Johan Saxne, marknadsdirektör på BAUHAUS, säger så här om företagets engagemang i rallycrossporten och Volkswagen Dealer Team KMS:

 

– Vi är idag marknadsledande inom DIY och precis som Volkswagen står BAUHAUS för prisvärdhet, kvalitet och ypperlig service. Tillsammans med Volkswagen Dealer Team KMS kommer vi att göra en storsatsning på BAUHAUS Företagsservice. Volkswagen matchar vårt varumärke perfekt vad gäller såväl målgrupp som professionalitet och spetskompetens.

 

 

 

Fakta

Johan Kristoffersson

Bor: Arvika.

Ålder: 25 år.

Status: Sambo med Zandra Björkholtz.

Yrke: Jobbar på Kristoffersson Motorsport.

Intressen: Cykling, längdskidåkning, friluftsliv.

Meriter: STCC-mästare 2012. Segrare i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2012 och 2013. Mästare i internationella toppserien V8 Superstars 2012. Semifinalist i rallycross-EM i Höljes 2013.

 

Ole Christian Veiby

Bor: Kongsvinger.

Status: Flickvän.

Ålder: 17 år.

Yrke: Studerar på NTG, Norges Toppidrottsgymnasium.

Intressen: All motorsport, handboll och jakt.

Meriter: Norsk mästare i crosskart (125 cc) 2011, och trea i 250 cc-klassen 2012. Fem klassegrar (junior) i det norska rallymästerskapet 2013. Två pallplatser, sjua totalt och ”Årets Rookie” i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2013.  

 

Volkswagen Polo Supercar

Design: BTZ GmbH.

Motor: VW 2.0 Torrsump. Design Trollspeed.


Kaross: Bodytec GmbH.

Komposit: Trifilon AB


Elektronik: Motec. 


Drivlina: Unic AB.

Hjulupphängning: Reiger.

Koppling: 2-skivig från SACHS.

Bromsar: AP 351x32 fram och bak. 


Pedalställ: AP.

Smörjmedel: Castrol Racing.

Projekt: KMS AB.

 

Kalender RallyX 2014

9-10 maj: Ring Knutstorp.

29 maj: Arvika.

26 juni: Strängnäs.

22-23 augusti: Ring Knutstorp.

5-6 september: Solvalla.

Ytterligare en tävling är planerad, plats dock ej klar ännu.


 

0 comments

This thread has been closed from taking new comments.